Propozicije za MTB i trail “Lastinim putevima 2016.”

plakat

BK LASTAVICA ZLATAR
GRAD ZLATAR
TZ GRADA ZLATARA

PROPOZICIJE ZA REKREATIVNU
MTB & TRAIL UTRKU

”LASTINIM PUTEVIMA”

 U organizaciji BK Lastavica iz Zlatara u subotu, 24. rujna 2016. održat će se rekreativna MTB i trail utrka pod nazivom ”Lastinim putevima” na brdu Puljek u Zlataru. Natjecatelji će moći sudjelovati u biciklističkoj XC ili u trail trkačkoj utrci. U obje utrke moguće je birati rekreativnu i sportsku kategoriju.

TRAIL  – rekreativna: 6,1 km
– sportska: 10,5 km

Prijava i podjela startnih brojeva: od 8:30 do 9:30 h

Start utrke: 10 h

LastinimPutevimaTrial2016

MTB XC  – rekreativna: 10,4 km (2 x 5,2 km)
– sportska: 20,8 km (4 x 5,2 km)

Prijava i podjela startnih brojeva: od 9:30 do 10:30 h

Start utrke: 11 h

LastinimPutevimaXC2016

 

Mjesto okupljanja: brdo Puljek iznad Zlatara; OPG Posarić, A. Starčevića 26 (u ulicu A. Starčevića skreće se iz Sajmišne ulice u Zlataru). Zbog ograničenog mjesta za parking molimo sudionike biciklističke utrke da ostave vozila u centru Zlatara (parkiralište suda iza trgovine Trgocentar pored crkve) te da biciklima dođu na mjesto utrke.

Proglašenje pobjednika i podjela svih nagrada u 13 sati.

Nagrade:

Novčane nagrade za prva 3 mjesta u sportskoj kategoriji za žene i muškarce trkačke i biciklističke utrke (300, 200 i 100kn).
Medalje za prva 3 mjesta u sportskoj i rekreativnoj kategoriji za žene i muškarce obiju utrka.

Pretprijave obavezno putem web-obrasca na sljedećoj poveznici

Popis prijavljenih može se vidjeti na sljedećoj poveznici

Molimo sudionike da u slučaju odustajanja od svog sudjelovanja na događaju izvrše odjavu najkasnije do četvrtka, 22.09.2016. na e-mail: info@bk-lastavica.hr

Startnina:

za natjecatelje u pretprijavi 60 kn, a na dan utrke 80 kn. Startnina se uplaćuje na dan utrke, kod podjele startnih brojeva.

 

Molimo sudionike da svoje startne brojeve obavezno predaju prilikom preuzimanja obroka nakon utrke.

Obje utrke se boduju i za ”Zagorje MTB & Trail ligu” – više na sljedećoj poveznici

Mole se sudionici da prate objave vezane za utrke na našim službenim stranicama (www.bk-lastavica.hr) ili na Facebooku zbog dopuna ili eventualnih izmjena ovih propozicija.

Svi sudionici biciklističke utrke moraju u svakom trenutku nositi zaštitnu biciklističku kacigu i imati tehnički ispravne bicikle.

Svi sudionici ovog događaja moraju imati minimalno 15 godina na dan utrke. Ako nemaju, mogu sudjelovati uz pismeno odobrenje roditelja.

Mole se sudionici da na manjim dijelovima staza, gdje utrke prolaze putevima i manjim cestama, obraćaju pozornost na eventualan promet kao i na ostale sudionike utrka te da se pridržavaju prometnih pravila koje nalaže Zakon o sigurnosti prometa na cestama RH.

Natjecatelji sudjeluju u ”Lastinim putevima” na vlastitu odgovornost i organizator ne odgovara za štetu koju sudionik nanese sebi ili trećoj osobi.

Natjecatelji preuzimanjem startnih brojeva potvrđuju pristanak na uvjete ovih propozicija te da će sudjelovati u skladu s njima i poštovati upute organizatora.

Organizator zadržava pravo promjene propozicija i promjene manjih dijelova staze, kao i pravo otkazivanja ”Lastinih puteva”.