Propozicije za MTB i trail utrku “Lastinim putevima 2017.”

BK LASTAVICA ZLATAR

GRAD ZLATAR

PROPOZICIJE ZA REKREATIVNU MTB I TRAIL UTRKU

„LASTINIM PUTEVIMA 2017.“

 Drage pajdašice i dragi pajdaši! Na 110. godišnjicu svog osnutka BK Lastavica Zlatar i Grad Zlatar 30. rujna organiziraju drugu po redu rekreativnu MTB i trail utrku pod nazivom „Lastinim putevima 2017.“ na brdu Puljek u Zlataru. Natjecatelji će moći snage odmjeravati na biciklu vozeći 23 km kružne staze prema Ivanščici ili trčeći na 5, 10 i 23 km dugim dionicama. Ove godine događaj poprima i humanitarni karakter pa je participacija za sudjelovanje prikupljena od trail utrke na najkraćoj dionici namijenjena humanitarnoj akciji „Za Danijelove noge“. Svim sudionicima osigurana je hrana i piće te dežurstvo HGSS-a, najbržim natjecateljima medalje (za prva tri mjesta među ženama i muškarcima u svim kategorijama te novčane nagrade (300/200/100 kn za najbrže žene i muškarce u biciklističkoj i trail utrci na 23 km i na 10km).

Mjesto: brdo Puljek iznad Zlatara – OPG Posarić, Ante Starčevića 26
Vrijeme: okupljanje i podjela startnih brojeva od 8:30.
Start biciklističke utrke – 10h
Start trail utrke na 23 km – 10:10
Start trail utrke na 10 km – 10:20
Start trail utrke na 5 km („Za Danijelove noge“) – 10:30
Nakon završetka natjecanja sudionike čeka topli obrok i piće u OPG Posarić.
Kraj svih natjecanja i podjela nagrada i medalja je u 13h.

Startnina: 50 kn – obrok i piće te dežurstvo HGSS-a. Prikupljene startnine od najkraće utrke na 5 km namijenjene su humanitarnoj akciji „Za Danijelove noge“ (akcija prikupljanja sredstava za kupnju robotskog odijela za hodanje 18-godišnjem Danijelu Plašću iz Zlatara, stradalom u prometnoj nesreći). Startnina se uplaćuje na dan utrke, kod podjele startnih brojeva.

Pretprijave putem obrasca na poveznici.

Molimo sudionike da svoje startne brojeve obavezno predaju prilikom preuzimanja obroka nakon utrke.

Mole se sudionici da prate objave vezane za ovaj događaj na našim službenim stranicama www.bk-lastavica.hr ili na Facebooku zbog dopuna ili eventualnih izmjena ovih propozicija.

Svi sudionici biciklističke utrke moraju u svakom trenutku nositi zaštitnu biciklističku kacigu i imati tehnički ispravne bicikle.

Svi sudionici ovog događaja moraju imati minimalno 15 godina na dan utrke. Ako nemaju, mogu sudjelovati uz pismeno odobrenje roditelja.

Mole se sudionici da na manjim dijelovima staze, gdje utrke prolaze putevima i sporednim cestama, obraćaju pozornost na eventualan promet kao i na ostale sudionike utrka te da se pridržavaju prometnih pravila koje nalaže Zakon o sigurnosti  prometa na cestama RH.

Natjecatelji sudjeluju u „Lastinim putevima“ na vlastitu odgovornost i organizator ne odgovara za štetu koju sudionik nanese sebi ili trećoj osobi.

Natjecatelji preuzimanjem startnih brojeva potvrđuju pristanak na uvjete ovih propozicija te da će sudjelovati u skladu s njima i poštovati upute organizatora.

Organizator zadržava pravo promjene propozicija i promjene manjih dijelova staze, kao i pravo otkazivanja „Lastinih puteva“.

Profil staze dužine 5km

Profil staze dužine 10km

Profil staze dužine 23km