Propozicije za ”2 . Lastin uspon na Ivanščicu 2015.”

PROPOZICIJE

ZA MTB REKREATIVNI USPON

”2. LASTIN USPON NA IVANŠČICU 2015.”

2.lastin

 U organizaciji BK Lastavica iz Zlatara u subotu, 16. svibnja 2015. godine održat će se MTB rekreativni uspon (HCr) pod nazivom ”2. Lastin uspon na Ivanščicu 2015.”. Usponu će prethoditi 3 kola rekreativne MTB – lige Ivanščica u organizaciji BK Maraton iz Novog Marofa i BK Lastavica iz Zlatara, a završno 4. kolo će se održati paralelno s Lastinim usponom. Sudjelovanje na Lastinom usponu nije uvjetovano prethodnim sudjelovanjem na MTB – ligi Ivanščica.

Mjesto okupljanja:      Parkiralište iza trgovine ”Trgocentar” u centru Zlatara, kod crkve, gdje će se obavljati prijave i podjela startnih brojeva, od 8:30 do 9:30 h.

Start i cilj:   Centar Zlatara, kod crkve (176 mnv) (46.093029, 16.078145), vrh Ivanščice (1060 mnv). Start uspona je u 10:00 h, a na startnu poziciju svi sudionici moraju doći najkasnije 15 minuta prije starta. Proglašenje pobjednika Lastinog uspona i MTB lige-Ivanščica je u 14:00 h kod planinarskog doma Pasarićeva kuća na vrhu Ivanščice.

Opis staze:
Start uspona je u centru Zlatara između crkve i trgovine ”Trgocentar”. Vozi se sjeverno Varaždinskom ulicom, asfaltiranom cestom 500 metara, te se na prvom raskrižju skreće lijevo u ulicu Anke Horvat kojom se vozi 200 metara. U drugoj ulici skreće se desno u Ulicu hrvatskih branitelja koja prolazi pokraj lovačke kuće, te nastavlja makadamskim putem 1 km, koja se spaja sa Ulicom dr. Ante Starčevića. Dolaskom na istu skreće se u desno, te nastavlja 1 km asfaltiranom cestom, gdje se dolazi na raskrižje i nastavlja ravno usponom sve do šume. Nadalje staza se pruža markiranim i označenim  makadamskim i šumskim putevima 3 km sve do ceste koja vodi iz zaseoka Loborsko Završje. Dolaskom na istu skreće se u desno i nastavlja se spust 800 metara makadamskom cestom do zaseoka Ratkovec, gdje se dolaskom na prvo raskrižje skreće oštro u lijevo, te nastavlja 1,5 km makadamskom cestom sve do predjela zvan Vlaheki. Dolaskom na raskrižje nastavlja se vožnja ravno 2 km poljskim putem, koji vodi do sela Martinščina. Dolaskom na asfaltiranu cestu skreće se u lijevo, vozi se kojih 50 metara, te se odmah skreće na prvom raskrižju u desno i nastavlja se spuštati makadamskim putem 150 metara, do malog potočića, preko kojeg se nastavlja vožnja poljskim putem sve do asfaltirane ceste, kod koje se skreće u lijevo. Nakon toga slijedi uspon cestom 2 km do predjela zvani Gradec. Nastavlja se vožnja makadamskom cestom do PD ”Majer”, gdje se očekuje okrijepna stanica. Od planinarskog doma vožnja se nastavlja 4 km stazom koja se spaja s makadamskom cestom koja vodi iz Prigorca. Dolaskom na istu vozi se desno 3 km po cesti sve do vrha, odnosno planinarskog doma ” Pasarićeva kuća” (1054 m n.v.), gdje je cilj utrke.
 Predprijave:   Obavezno putem web obrasca na www.bk-lastavica.hr do petka, 15. svibnja 2015. do 12 h. Odjave su moguće do petka, 15. svibnja do 12 h, na e-mail: info@bk-lastavica.hr. Pregled predprijava bit će objavljen na službenoj stranici BK Lastavice.

Startnina:  Za natjecatelje u predprijavi 40,00 kn, a na dan uspona 80,00 kn.                       Startnina se uplaćuje na dan uspona, prilikom podjele startnih brojeva.                                       U startninu je uključena okrijepa na jednoj stanici, obrok i piće u planinarskom domu te prijevoz prtljage do vrha.

Kategorije:   

  1. Muškarci 1. 1997. godište i mlađi (do 18 godina)
  2. Muškarci 2. 1996. do 1986. godište (od 19 do 29 godina)
  3. Muškarci 3. 1985. godište i stariji ( iznad 30 godina)
  4. Žene apsolutno

Nagrade:  Novčane nagrade za prva 3 apsolutna mjesta za muškarce i prva tri                  mjesta za žene (300/200/100 kn). Za najbrže vozače u svim kategorijama posebno bit će podijeljene praktične nagrade sponzora i medalje. Osvojene nagrade (medalje, novčane nagrade i nagrade sponzora) sudionici mogu preuzeti isključivo osobno na ceremoniji          proglašenja pobjednika i dodjeli nagrada.

Napomena:  Sudionici Lastinog uspona koji sudjeluju i u bodovanju za  MTB-ligu Ivanščica na dan uspona, neka to naglase prilikom prijave i podjele startnih brojeva. Više o MTB-ligi Ivanščica na:    www.bk-maraton.hr i www.bk-lastavica.hr

Prijedlog za smještaj: Gradec klet, Gradec 7, Zlatar, 098/579 797

Opći propisi:   

Svi sudionici uspona moraju u svakom trenutku nositi zaštitnu biciklističku kacigu.

Sudionici uspona voze na vlastitu odgovornost i organizator ne odgovara za štetu koju vozač nanese sebi ili trećoj osobi.

Trasa uspona na nekim mjestima prolazi javnim prometnicama pa se sudionici mole da se pridržavaju prometnih pravila koje nalaže Zakon o sigurnosti prometa na cestama RH.

Organizator osigurava pratnju sanitetskog vozila i liječnika tijekom uspona.

Organizator se obvezuje osigurati stazu i ostale uvjete zaključno do 17:00 h.

Uspon se održava neovisno o meteorološkim uvjetima.

Natjecatelji preuzimanjem startnih brojeva potvrđuju pristanak na uvjete ovih propozicija te da će uspon voziti u skladu s njima i poštovati upute organizatora.

Organizator zadržava pravo promjene propozicija i promjene manjih dijelova staze, kao i pravo otkazivanja Lastinog uspona.

Karta staze:

uspon-staza

 

Visinski profil staze:

uspon-visinski

Ukupno uvećanje elevacije: 1247m